Traktatie: dieren met rozijntjes | Stefanie Jansen
27 oktober, 2016

img_0848-2Eind oktober is aangebroken. Dat betekent twee kinderverjaardagen in drie dagen tijd. Zoon en dochter worden 2 en 4 jaar. Veel taart, cadeaus én traktaties dus. Vorig jaar maakte ik de heel leuk uitziende dierenpotjes, dit jaar heb ik me er wat makkelijker vanaf gemaakt. Een dag voordat de kleine man mocht trakteren op de opvang dacht ik: wat zal ik eens maken. Iets wat snel te maken is en verantwoord voor kleinere kinderen. Op Instagram vroeg ik om wat tips; en van meerdere mensen kreeg ik een aantal leuke tips (waarvoor dank!). En meerdere moeders tipten mij op dieren met pakketjes rozijnen. Yes, dat ging ‘m worden! Wederom dus het dierenthema. Wel toepasselijk, aangezien we net afgelopen weekend in de dierentuin zijn geweest.

Goed, dieren met rozijntjes dus. Eerst eens aan die dieren zien te komen. Vorig jaar was de zoektocht naar minidiertjes nogal een ingewikkelde. Dit keer in één winkel gevonden: lang leve de Action. Bij de Action hebben ze nu (okt 2016) leuke jungledieren in het assortiment van perfect formaat. En je betaalt er ook niet de hoofdprijs voor. Mocht je deze traktatie willen maken, Hema heeft ook jungledieren in een cilinder, daar betaal je alleen wat meer voor.

Dit heb je nodig:

  • Dieren (bij Action dus)
  • Zwartwit touw (Hema). Ander touw kan ook natuurlijk.
  • Doosjes rozijnen
  • Craftpapier (Hema)
  • Plakband en schaar

img_0869-2

Zo maak je het:

Pak de doosjes rozijnen in met het craftpapier. Schrijf eventueel  nog iets op het pakketje. Bind ze met het touw vast op de rug van de dieren. Dat kan met scheve of schuine ruggen nog even een dingetje zijn, een beetje hulp kan dan geen kwaad.  Klaar! Als je de spullen in huis hebt, maximaal een twee uurtjes werk. En als je het samen doet helemaal zo gepiept.  Ik heb ze op een dienblad met hoge rand gezet met groen papier ertussen. Wil je het helemaal leuk maken kun je nog een jungle knutselen. Voor ouders die tijd over hebben en zin in knutselen ;-)

De traktatie viel in de smaak bij de kindjes op de opvang. Verantwoord voor kleine kinderen, én ze krijgen nog een leuk jungledier. Weer geslaagd voor dit jaar! Tenminste kind 1. Kind 2 is na het weekend aan de beurt. Gelukkig maar voor 4 kindjes. Nog tips? :-)

img_0865-2