Slaapkamer metamorfose: cirkel van verf | Stefanie Jansen
13 maart, 2016

Cirkel van verf

Het voorjaar hangt in de lucht! Heerlijk, die eerste warme zonnestralen van het jaar op je bol. Ik krijg dan meteen zin om meer kleur toe te voegen. In m’n garderobe, in de tuin maar ook in huis. Dit keer was de slaapkamer aan de beurt. Na de verbouwing/interne verhuizing vorig jaar hadden we verder nog niets aan onze nieuwe slaapkamer gedaan. Alle muren waren nog wit. Toch miste ik wat kleur. De keuze was snel gemaakt. Pink it is! Toevallig had ik nog een restje pastelroze verf over van de slaapkamermuur van dochterlief. Perfecte kleur!

Cirkel
De hele muur vond ik geen optie, omdat het een hoge muur is die schuin naar de nok van het dak loopt. Een hele muur in een andere kleur legt de nadruk daarop. Een lambrisering? Ook erg mooi, maar dat heeft de kleine man ook al op z’n kamer. Ik wilde wat anders, wat nieuws. Toen ik een cirkel van verf voorbij zag komen, dacht ik: dat wordt het!

Hoe krijg je een perfect ronde cirkel?
Hoe krijg je nou zo’n perfect strakke en ronde cirkel op de muur? Mister Google gaf mij handige tips. Ik heb eerst het midden van de breedte van de muur berekend, in die lijn moest het middelpunt van de cirkel komen. Vervolgens de grootte van de cirkel bepaald en het exacte middelpunt. Een beetje op gevoel. Ik wilde graag dat de cirkel redelijk groot was en mooi boven het bed uitkwam. De onderkant moest net achter het hoofdbord van het bed vallen. Ik heb een touwtje vastgemaakt aan een haarschuifje (bij gebrek aan een spijker binnen handbereik) en een potlood. De lengte van het touwtje was 65 cm, de cirkel heeft dus een diameter van 130 cm. Met hulp van manlief heb ik de cirkel op de muur getekend. De één houdt het schuifje -of welk voorwerp dan ook- precies op het midden vast, en de ander tekent de cirkel op de muur. Met de punt van het potlood loodrecht op de muur! Zo voorkom je dat je een cirkel krijgt die niet perfect rond is.

Vaste hand
Vervolgens heb ik met een klein penceeltje de randen geschilderd op de potloodlijn (hier moet je een vaste hand voor hebben), met een grotere kwast wat aangezet en afgewerkt met een roller. Voilà, binnen 1,5 uur was het klaar. Het resultaat mag er zijn. Met wat roze accessoires erbij helemaal lenteklaar. Kleine verandering, groot effect. De slaapkamer kan van het lijstje. Ik ben er blij mee!

Slaapkamer roze cirkel

Slaapkamer roze

Slaapkamerroze

Cirkel van verf