Review: Powerfood – Rens Kroes | Stefanie Jansen
4 juli, 2014

Powerfood Rens Kroes
Mijn nieuwste aanwinst in de categorie kookboeken is Powerfood van Rens Kroes. Een kookboek vol lekkere en gezonde recepten. Uit de statistieken van bol.com en de verkoopster bij Waanders (by far de mooiste boekenwinkel die ik ken) enorm populair.Sinds de lancering stond hij al op mijn wishlist, nu heb ik hem eindelijk in mijn bezit. Nieuwsgierig naar dit boek voor een happy en healthy lifestyle?

Het zusje van
Het boek is van voedingscoach, blogger  en health lover Rens Kroes, jawel, het zusje van. Blijkbaar zitten de beautygenen in de familie. Powerfood is een mooi vormgegeven boek met nuttige tips en recepten met niet al teveel ingrediënten. Dat laatste vind ik belangrijk, als ik een recept zie met een enorme lijst ingrediënten die je bijna niet gebruikt, haak ik al snel af. Ik vind koken en recepten proberen leuk, maar ben geen geboren keukenprinses. Inmiddels heb ik een basisvoorraadje met noten, kokos, kruiden etc in huis die Rens veel gebruikt in haar recepten. Als je eenmaal de basis hebt, hoef je niet voor elk gerecht naar de supermarkt.

Inhoud
Het boek is ingedeeld in: ontbijt, lunch, diner, snacks, sweets, spreads en drinks. Erg overzichtelijk. Het staat vol prachtige foodfoto’s. Een greep uit de recepten: ontbijtmuffins, quinoasushi, courgettebootjes, raw Oreo’s. En een overzichtspagina met recepten voor smoothies en sapjes. Heel welkom voor een smoothielover als ik. Het eerste recept heb ik al geprobeerd: de chocosnack. Chocoladeballetjes van dadels, noten, rauwe cacao en kokos. Om je vingers bij af te likken! Dit smaakt naar meer.

Smoothies Powerfood Rens Kroes

chocoladeballetjes


Powerfood Rens Kroes Om toch een kritisch puntje te noemen. Bij een kookboek wil ik graag zien hoe het eindresultaat van mijn kookkunsten eruit horen te zien. In het boek staan best wat gerechten zonder mooie foto. Dat vind ik jammer, dat nodigt minder snel uit om het te maken. Het oog wil tenslotte ook wat! Behalve dat, niets dan lof.

Conclusie
Ik zeg: als health lover mag dit boek vol lekkere recepten niet in je kookboekencollectie ontbreken. Kopen dus! Het is te koop bij meerdere boekhandels of Bol.com voor € 19,99.

 


    1 reactie on “Review: Powerfood – Rens Kroes”

    Laura

    4 juli 2014

    Jaaaaa, leuk dat je je blog nieuw leven in blaast Sis! Powerfood stond al op m’n wishlist, maar nu ik de chocoballetjes geproefd heb, weet ik niet hoe snel ik naar de boekhandel moet rennen! Ga zo door! Met bloggen én bakken! :-)