Hotspots in Zwolle #2 | Stefanie Jansen
24 juli, 2016

Thorbeckegracht Zwolle

In 2012 schreef ik een blog over hotspots in Zwolle. Inmiddels zijn we ruim vier jaar verder en is Zwolle veel nieuwe leuke plekken rijker. Als ik zelf een stad ga bezoeken, struin ik altijd even het web af voor tips over leuke winkels, koffietentjes of restaurants. Daarom deel ik hierbij mijn favoriete hotspots.

Loft
Deze prachtige lifestylewinkel loop ik graag binnen om rond te snuffelen. Interieurliefhebbers kunnen hun hart hier ophalen. Fijne spullen voor je interieur zoals kaarten, posters, servies en andere mooie accessoires. Ook stijlvolle kleding van o.a. Saint Tropez, Object of Selected Femme vind je bij Loft. Op de 1e en 2e etage vind je grotere items voor je huis: prachtige vloerkleden, stoelen, banken. Vooral eens een kijkje nemen. Oja, neem ook een goedgevulde portemonnee mee. De kans dat je niet met lege handen de deur uitgaat is aanwezig. Adres: Koningsplein 11.

loft

Soort van Winkel
Soortvanwinkel is een reizende conceptstore in Zwolle met kunst, vintage, unieke en handgemaakte producten door ontwerpers, kunstenaars en vintage verzamelaars uit heel Nederland. Mooie kaarten, posters, vintage tasjes, cactussen of kleding. Nu gevestigd in een mooi groot pand. Een aanrader om rond te snuffelen in deze leuke winkel. Adres: Gasthuisplein 12.

Sissy Boy
Bij een bezoekje aan Zwolle mag Sissy Boy niet ontbreken. Ik kwam er al graag, maar sinds de winkel is verhuisd, ben ik helemaal fan. Ik neem hier ook vaak even een kijkje. Mooie kleding, accessoires, posters, spullen voor het interieur, kussens, servies en speelgoed. Allemaal even mooi. Adres: Melkmarkt 10.

Sissy Boy zwolle

Sostrene Grene
Toen deze winkel opende in Zwolle sprong ik bijna een gat in de lucht. Superleuke spulletjes voor je interieur, keuken of schrijfgerei tegen meer dan schappelijke prijsjes. Grote kans dat je hier niet met lege handen de winkel uitloopt. Adres: Melkmarkt 28.

Waanders in de Broeren
Ik kan met recht zeggen dat dit de mooiste boekenwinkel is die ik ooit heb gezien. Was de Broerenkerk eerder een bestemming voor leuke dancefeestjes, is deze omgetoverd tot een geweldig mooie boekenwinkel. Je kunt hier ook op het terras of café binnen genieten van een bakkie of lunch. Adres: Achter de Broeren 1-3.

Waanders Zwolle

 

Pistache
Een hotspot voor wie houdt van verrassingen. Een mixstore in het nieuwere deel het Eiland. Weer een aanwinst in Zwolle, dit soort winkels maken de stad. In dit pand vind je verschillende hoeken met eigen aanbod. Fashion, lifestyle, fun en food in een unieke omgeving: een lust voor het oog. En een koffiebar waar je erg leuk kunt zitten en genieten van koffie met wat lekkers of een lunch. Adres: Eiland 9.

Pistache Zwolle

Moonloft
Een conceptstore in een zijstraatje met woonaccessoires, kleding, tassen en veel sieraden. Dit kleine winkeltje valt van buiten al op door de mooie illustraties op de ramen en het krijtbord en het gezellige rotan bankje. Binnen vind je een bohemien stijl, marmer, cactussen. Adres: Spoelstraat 32.

image

Brasserie Jansen
It’s in the name ;-) Brasserie Jansen is één van de leuke horecatenten aan de Nieuwe Markt. Dit plein is een aantal jaren geleden opgeknapt en ik ga hier heel graag naartoe. Sfeervol ingericht en je kunt hier gezellig koffie drinken, lunchen, dineren of borrelen. Er is ook een klein kinderhoekje. Adres: Nieuwe Markt 14.

Ingeburgerd
Ook aan de Nieuwe Markt. Voor de lekkerste burgers van Zwolle moet je hier zijn. Maar niet alleen voor de burgers. Voor een lunch, wijntje of een cappuccino op het terras kun je hier ook terecht. Gezellig terras buiten en een hip interieur binnen. Adres: Nieuwe Markt 25.

Ingeburgerd Zwolle

Hier en daar
Een leuk koffietentje (en wijnbar) met vintage uitstraling. Al het meubilair in de bar is te koop. Voor koffie met wat lekkers of wijn kun je hier terecht. Er is ook een klein terrasje buiten. Adres: Oude Vismarkt 10.

Brasserie Hofvlietvilla
Wat voorheen een vervallen villa was, is omgetoverd tot een mooie brasserie op een topplek aan de rand van de binnenstad van Zwolle. Lekker lunchen, eten of neerstrijken op het grote terras aan het water met uitzicht over de Zwolse grachten en het Rode Torenplein. Je loopt zo vanaf dit plein over de brug naar deze Brasserie. Adres: Pannenkoekendijk 6.

De Gillende Keukenmeiden
Last but definitely not least: de Gillende Keukenmeiden. Een verborgen parel die je niet heel snel tegenkomt als je niet bekend bent in Zwolle. In deze kleine, gezellige mangerie kun je genieten van koffie met lekkere baksels, high tea of lunch. Alles wordt met zorg gemaakt. Dat staat op de kaart endat straalt er ook vanaf als je binnen bent. De geuren van de versgebakken lekkernijen komen je tegemoet. Deze lunchroom is sfeervol ingericht. En bij mooi weer is het terrasje op het naastgelegen grasveldje een aanrader. Picknicktafels, bankjes en tafels van pallets en schommels die aan de bomen hangen. Adres: Meerminneplein 7.

De Gillende Keukenmeiden

En dit is eigenlijk pas een greep uit de vele leuke plekken die Zwolle heeft. Heb jij nog leuke tips die niet mogen ontbreken? Wie weet volgt er nog een Zwolle hotspots #3 ;-)


  9 reacties on “Hotspots in Zwolle #2”


  25 juli 2016

  De enige frietwinkel in zwolle waar ze zelf vers gesneden friet verkopen. 3e in de ad friettest 2016 geworden. De manier waarop zij hun puntzakken friet serveren is geweldig

  Stefanie

  25 juli 2016

  Dank voor de tip! Jullie stonden al op ‘mijn-nog-te-bezoeken-lijst’, dus ik kom zeker nog proeven. Wie weet komen jullie in de komende hotspots #3 ;-)


  Wieteke

  25 juli 2016

  Hoi Stefanie,
  Zie toevallig via Facebook jouw blog voorbijkomen! Wat leuk zeg:-)!! En inderdaad allemaal bijzondere hotspots. Zwolle is en wordt steeds leuker!

  Groet Wieteke

  Stefanie

  25 juli 2016

  Hoi Wieteke,
  Thx voor je reactie, leuk!  25 juli 2016

  Leuk blog weer. Veel herkenbare plekjes. Gaaf dat je nu ook overal foto’s bij hebt gezet. De vorige lijst heb ik destijds ook gelezen. Ik zag dat website bezoekers van Villa Suikerberg via jouw site bij hen kwamen ????. Ik kijk uit naar #3

  Stefanie

  25 juli 2016

  Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie.  25 juli 2016

  Hoi Stefanie, leuk dat je twee van onze crowdfundingprojecten noemt: Pistache en de Gillende Keukenmeiden. Daar zijn we zelf ook heel trots op! Hou onze site in de gaten er volgen er binnenkort meer…… Groeten, Lovetofund

  Stefanie

  25 juli 2016

  Hoi John, dat klinkt goed! Ik hou het in de gaten :-)  23 augustus 2016

  Allemaal leuke plekjes, ik ga toevallig volgende week naar Zwolle dus deze blog is opgeslagen. Ik eens wat plekjes opzoeken.