Halve marathon update: nog 5 dagen! | Stefanie Jansen
6 juni, 2016

Duurloop zonsondergang

Nog 5 dagen! Dan sta ik al aan de start van de halve marathon. Het startnummer is binnen en ik ben aan het aftellen. Over een week heb ik ‘m al gelopen en zit ik vast met enorme spierpijn op de bank. Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen. Eerst nog die 21,1 kilometer volbrengen. De afgelopen maanden heb ik hard getraind.

3 keer per week trainen: check. Bijna elke week lukte het me om 3 keer de hardloopschoenen aan te trekken voor een lange duurloop, intervaltraining en tempoloop.  Het was soms wat passen en meten met een volle agenda. Toch kostte het mij geen enkele moeite om op vrijdagavond de hardloopschoenen aan te trekken. Juist omdat de momenten dat ik kan lopen spaarzaam zijn, maak ik er gebruik van. Wat dat betreft wordt dit een halve marathon waarvoor ik –voor mijn doen- goed getraind ben.

Lopen in allerlei weersomstandigheden: check. De afgelopen maanden was het op z’n zachtst gezegd wisselvallig. Regen, wind, hagel en hitte. Liep ik de dag voor Koningsdag 15km in barre omstandigheden met 2 lagen kleding met lange mouwen, ruim een week later zweette ik me een ongeluk tijdens een duurloop van 20km met tropische temperaturen. Beide omstandigheden liever niet op 11 juni, graadje of 18 is wat mij betreft warm genoeg.

Lange duurlopen: check. De langere afstanden heb ik gelopen. Vorige week zondag de laatste duurloop van ruim 19 kilometer in de omgeving van Dalfsen. Het was warm en benauwd, het viel niet mee. Twee weken geleden nog de Stationloop  van Ommen naar Dalfsen met een flinke versnelling de laatste kilometers.

Duurloop

Parcoursverkenning: check. Ik heb de halve van Zwolle al drie keer gelopen, dus ik ken de route op mijn duimpje, maar toch heb ik gisteren een rondje parcours gelopen. Het was best vroeg, en ook bést warm (lees: bloedheet). Uiteraard hield ik het bij één rondje in plaats van drie.

Voorbereiding
Deze week doe ik het rustig aan. Veel water drinken. Alcohol laat ik staan en ik ga bietensap drinken. Bietensap schijnt de prestaties te kunnen verbeteren. Het proberen waard. Gezonde spanning is al aanwezig, maar het verheugen op de wedstrijd voert de boventoon. Ik heb er zin in! Het lopen door mijn eigen stad met veel muziek, publiek en bekenden langs het parcours is al een feestje op zich. Afgezonderd van die Hortensiabrug. En de temperatuur. Da’s ook een ‘klein’ dingetje. Ik hou van een zonnetje, maar ben geen tropische-hitte-loper. Het lijkt zaterdag íets minder warm te worden, maar nog ruim boven de 20 graden. En in de stad blijft de warmte lang hangen.

Streven
Natuurlijk komt het strebertje in mij naar boven. Vooral nu ik -voor mijn doen- best goed getraind ben moet een PR er toch wel in zitten. Dat betekent sneller dan 1.57.24. Mijn streven is tussen de 1.50 en 1.55. Onder de 1.50 zou een droomscenario zijn, maar de kans op een teleurstelling is dan te groot. Dat wordt een doel bij een halve marathon met een wat ‘sneller’ parcours later dit jaar. Zonder zomerse temperaturen.

startnummer

Wish me luck!

 

 

 

 


  2 reacties on “Halve marathon update: nog 5 dagen!”

  Rita

  6 juni 2016

  Nou dat wens ik je zeker, wij staan langs de kant om je aan te moedigen! Liefs paps en mams  7 juni 2016

  Heel veel succes! Ga je aanmoedigen!