Groene smoothies: lekker en gezond | Stefanie Jansen
14 mei, 2013

Sinds een paar weken drink ik bijna elke dag een groene smoothie. Als ontbijt, lunch of tussendoor. Een vitaminebom met vers fruit, rauwe groente en water. Zo’n groen smurfendrankje ziet er misschien niet erg smakelijk uit, maar doordat de fruitsmaak overheerst blijft het zoet. Het is een supergezond begin van de dag en geeft energie. Even mixen in de blender en je kickstart of the day is klaar!

groene smoothie

Groene smoothies drinken heeft veel voordelen:

 • Het geeft energie.
 • Het is een gezond ontbijt, tussendoortje of lunch.
 • Je krijgt in een mum van tijd je dagelijkse hoeveelheid groente en fruit
  binnen.
 • Het is snel klaar.
 • Je krijgt minder trek in zoetigheid.
 • Je kunt eindeloos variëren.
 • Het is superlekker!

 

Als je ’s ochtends met moeite je ontbijt naar binnen krijgt, is een smoothie een ideaal begin van de dag. Je drinkt het zo op. Denk je dat zo’n smoothie niet vult als ontbijt? Je kunt bijvoorbeeld amandelmelk, avocado of banaan toevoegen om het wat romiger te maken. Ook een eetlepel lijnzaad zorgt voor een verzadigd gevoel én is hartstikke gezond.

Na een paar weken bijna dagelijks een smoothie merk ik inderdaad dat ik me gezond(er) voel en dat ik veel minder trek in zoetigheid of snacks heb. Ik kan gerust ’s avonds op de bank zitten zonder dat de koekjes in de kast naar mij lonken. En als vriendlief een zak chips of nootjes opentrekt blijf ik er zonder moeite vanaf.

Hieronder wat recepten voor een groene smoothie.

Spinazie-appel-peer smoothie
1 appel
1 peer
1 eetlepel lijnzaad
2 handen vol bladspinazie
1 groot glas water

Banaan-avocado-amandelmelk
1 banaan
1 avocado
1 kopje amandelmelk
Eventueel naar smaak wat honing

Op internet zijn nog veel meer recepten te vinden. Maar het is leuk om zelf allerlei variaties te bedenken. De volgende keer maar eens boerenkool op mijn boodschappenlijstje zetten.

Drink jij ook wel eens een groene smoothie?


  3 reacties on “Groene smoothies: lekker en gezond”

  Laura Lemke

  14 mei 2013

  Leuk en lekker berichtje! Ga het zelf ook maar eens uitproberen. Mijn smoothies zijn meestal roze (met aardbei) of geel/groen (van de kiwi en banaan), dus zeker de moeite waard dit! Kus!  14 mei 2013

  Ja hoor Stefanie, ik krijg ook bijna dagelijks een smoothie! Ik gebruik in plaats van spinazie meestal veldsla. Daarnaast gebruik ik mango of meloen of blauwe blessen. Af en toe maak ik gebruik van aardbeien uit de diepvries. Eventjes avond van te voren in een schaaltje in de koelkast leggen. Volgende ochtend is het fruit ontdooid en heb je nog wat extra vocht met smaak.

  Ja, ook ik voel mij er goed bij!

  Groetjes,
  Marina  23 mei 2013

  […] Bron: http://www.stefaniejansen.net/groene-smoothies-lekker-en-gezond/ […]