DIY: Tipi tent | Stefanie Jansen
4 januari, 2016

Tent 2Overal kwam ik ze tegen. Op Pinterest, Instagram en verschillende webshops: de tipi tent. De één nog mooier dan de ander. Helaas zijn ze best aan de prijzige kant voor een lap stof en wat stokken. Dat moet ik zelf ook kunnen, dacht ik. En laat ik nou net aan een naaicursus zijn begonnen (toen ik dit had bedacht) Mijn eerste project vlaggenlijn was geslaagd, tijd voor een nieuw project. Een mooi cadeau voor Sam zijn eerste verjaardag.

Ik vond een redelijk makkelijk patroon (Elske Leenstra) waar alle stappen duidelijk uitgelegd stonden. Wat had ik verder nodig?

 • Mooie stof. Ik heb deze stevige (gordijn)stof bij Kwantum gekocht. Een aanrader overigens als je leuke stoffen zoekt, en breed genoeg. Ik had 5 meter en dat was ruim voldoende.
 • 5 Stokken. Deze vond ik bij de Gamma, bij het schap met allerlei lange stokken in alle soorten en maten. Ik heb bewust geen bamboestokken gebruikt. Ik hoorde dat die gemakkelijker konden breken. Deze stokken zijn allemaal gelijk, mooi en stabiel. Manlief heeft ze wat korter gemaakt. Ze kostten iets van 3 Euro nogwat per stok.
 • Patroonpapier. Tip: gebruik ruitjespapier, dan is het heel makkelijk om het patroon uit te meten en te tekenen.
 • Stevig touw om de stokken bij elkaar te houden.
 • En uiteraard de gebruikelijke benodigdheden als je gaat naaien: naald, garen en naaimachine, stofschaar.

Na een paar avonden tekenen, knippen en naaien was het dan zover: de tipi-tent was af! Voor een beginner met de naaimachine goed te doen. Nog een vlag eraan en het onderkomen voor onze Indiaantjes was af. En helemaal zelfgemaakt. Ik ben best een beetje trots en hij staat erg leuk in de beide kinderkamers (daar heb ik de stof natuurlijk wel op geselecteerd ;-). Je pakt hem ook zo weer bij elkaar en zet hem weg. 

En natuurlijk het belangrijkste: veel speelplezier! Al vindt grote zus de tent nog wat interessanter dan onze kleine man. In ieder geval één kind is er blij mee.

Details tipi tent

 

tipi tent


  6 reacties on “DIY: Tipi tent”

  Nicole

  23 januari 2016

  Wat leuk zeg! En mooi!  10 februari 2016

  Supermooi! Ik ga mij ook aan eentje wagen :-) Hebben ze in de Kwantum winkels meer keuze dan op de website? Want ik zie er niet zoveel mooie opstaan. Zouden ze dit stofje nog hebben denk je?

  Stefanie

  10 februari 2016

  Dankjewel! Leuk dat je ook een tent gaat maken. Ik denk dat het assortiment online en in de winkels ongeveer gelijk is. Al zie ik inderdaad online niet alle stofjes die ik eerder in de winkel wel heb gezien. Deze stof staat wel op de site zie ik (Stof Lars groen). Ik zou even in de winkel kijken. Succes met de tent!


  leen

  29 maart 2016

  leuk, en grappig, ik maakte vorige week ook een tipi tent voor mijn kleindochter en ik had toevallig ook deze stof gekozen. Vond hem ook zo mooi en kleindochter reuze blij met haar tent  10 augustus 2016

  Wat een leuke tent en super leuke stof! Ben gelijk de volgende dag naar de kwantum gegaan en ga ook een poging wagen om een tipi tent te maken ????

  Stefanie

  12 augustus 2016

  Wat leuk om te lezen! Ben benieuwd naar het resultaat :-)