Recept: Carrot cake balletjes | Stefanie Jansen
1 juli, 2017

Als er ergens carrot cake op de menukaart staat, hoef ik geen seconde te twijfelen. Toch wel één van mijn favoriete taarten. Toen ik in het Meal Planning Kookboek van Chickslovefood een recept voor carrot cake balletjes zag staan, moest ik die natuurlijk proberen. En met succes! In een half uurtje heb je een lekkere snack die ook nog eens niet al te slecht is. Ik maakte een eigen variatie op het recept van Chickslovefood.

Wat heb je nodig:

 • 80 g wortelrasp (peen julienne)
 • 5 gepelde walnoten
 • Handvol amandelen
 • 10 dadels zonder pit
 • 1 tl kaneel
 • Flinke snuf speculaaskruiden
 • 3 babyvijgen
 • 50 g kokosrasp

Zo maak je het:

 • Rasp de wortelen. Doe de wortelrasp met de walnoten,dadels, kaneel, speculaaskruiden, vijgen en de helft van de kokosrasp in een kom en meng dit tot een kleverige massa. Ik deed dit met een staafmixer bij gebrek aan een keukenmachine. Zo’n machine lijkt me iets makkelijker ;-
 • Heb je een stevig mengsel? Draai dan met je handen balletjes. Als het erg plakkerig is maak dan je handen een beetje nat.
 • Rol de balletjes door de rest van de kokos.
 • En smullen maar!

Bewaartip: Ik bewaarde de balletjes een paar dagen in de koelkast in een luchtdicht bakje. Als je ze meeneemt blijven ze zo’n 3 uur goed in je tas. Invriezen kan ook.

Enjoy!