Boekentip: Shoot! Fotograferen met je hart | Stefanie Jansen
22 januari, 2016

Shoot

Afgelopen Kerst lag er een mooi cadeau voor mij onder de kerstboom. Het boek Shoot! van Anki Wijnen. Haar blog Zilverblauw.nl is een heerlijke plek op het web om rond te kijken en inspiratie op te doen. Haar prachtige lichte en kleurrijke foto’s spatten van het scherm af.

Lust voor het oog
Het boek is eveneens een lust voor het oog. Mooi vormgegeven, kleurrijk, prachtige foto’s en handige tips. Tips waar ik wel wat aan heb. Ik heb wel fotografieboeken in de kast liggen, maar die zijn toch wat technisch. In dit boek ligt de nadruk op wat je wilt vastleggen, experimenteren en veel inspiratie. Het boek nodigt uit om te gaan lezen.

Mix van mooie beelden en handige tips
Leer kijken om je heen, details in je opnemen en schoonheid zien in kleine dingen. Dat is waar het om draait. Tips over compositie, het fotograferen van kinderen, interieurs en producten. Het komt allemaal aan bod. Ook de technische kant wordt belicht, met een handige cheat sheet met de belangrijkste functies van je camera. Heb je geen spiegelreflexcamera? Geen ramp, ook tips over fotograferen met je smartphone staat in het boek. Het is gewoon een erg mooi boek om inspiratie uit te halen en regelmatig door te bladeren. Ik heb het boek van A tot Z gelezen en toch pak ik het er geregeld weer bij.

Shoot het boek

Experimenteren
Tijd om mijn camera en de mogelijkheden opnieuw te ontdekken. Ik maak nu voornamelijk foto’s met mijn iPhone die ik nabewerk met de app Snapseed. Hartstikke zonde, want ik heb ook een spiegelreflexcamera in mijn kast liggen. Die ik nu véél te weinig pak. De lens die ik tot nu toe gebruikte maakte onscherpe foto;s, dus daar werd ik niet blij van. (Kan ook aan mijn gebrekkige kennis liggen natuurlijk..) Ik heb net een nieuwe lens aangeschaft (de Canon EF 50mm f1.8 STM), tijd om te experimenteren!  In bijna alles zie ik nu een mooi fotografeerobject. Wie weet zie je het resultaat hier of op Instagram terug.

Het boek Shoot! Fotograferen met je hart van Anki Wijnen kost € 19,95 en is te koop bij o.a. Bol.com of de meeste boekhandels. Een aanrader!