Binnenkijker in Ouders van Nu | Stefanie Jansen
15 maart, 2016

OudersvanNu-1

Hij is uit en ligt in de winkels! De Ouders van Nu met de slaapkamer van Liv erin. Ik ben een trotse mama. Leuk om je eigen resultaat in een magazine terug te zien. Ik werd een tijdje terug via Instagram benaderd (ik had wat foto’s geplaatst met #kinderkamer) met de vraag of we interesse hadden in een binnenkijker in de Liv haar kamer. En zo geschiedde.

Fotoshoot
Op een koude januariochtend kwamen de fotograaf en stylist op bezoek voor een fotoshoot met onze kleine meid. Echt stilzitten was er niet bij voor een 3-jarige. Maar spelenderwijs is het gelukt haar op de foto te krijgen. En ze vond het maar wat nieuwsgierig wat er allemaal gebeurde in haar kamer. Vandaag lagen er 2 exemplaren op de deurmat en is het nummer ook in de winkels te vinden.

Van babykamer naar grote meidenkamer
De babykamer van Liv was een schattig klein kamertje met mintgroene muur en een zelfgeschilderde baboushka op de muur. Toen wij onze zolder vorig jaar hebben verbouwd en Liv 2,5 jaar was, werd het tijd voor een grotere kamer met een grote-meiden-bed. In eerste instantie zou Liv naar zolder gaan, maar toen bleek die slaapkamer wel héél erg groot voor een peuter. Dus toen bedachten we zelf naar zolder te verkassen. Ha! Niet één, maar twee kamers inrichten. Dat was wel aan mij besteed. Pinterest was my best friend. Ik zag zoveel leuke meidenkamers. Inspiratie volop. Wat moest het worden, zwart-wit, een kek behangetje of toch pastel? Al snel was ik erover uit dat het een roze muur moest worden. Geen zoetsappig babyroze, maar zalmroze.

Mix & match
Het moest geen standaard kamer worden. Overal haalde ik de spullen vandaan. Het Ikeabed voor een prikkie op de kop getikt omdat dit het oude model was, nog net de allerlaatste kunnen bemachtigen. De kast was het resultaat van een wekenlange klopjacht op Markplaats. Wat zijn die meidenkasten gewild! Uiteindelijk in één middag in mijn bezit en in huis. Vervolgens in een mintgroene kleur geverfd. Verdere Marktplaatsvondsten zijn het poppenhuis, het schooltafeltje en het rotan stoeltje. De andere spullen in haar kamer komen overal en nergens vandaan. Van Action, Hema tot Xenos. Een mix van bonte kleuren versus pasteltinten, oude en nieuwe spullen.

En Liv? Die is hartstikke tevreden met haar kamer. Als er weer iets is veranderd, dan valt haar dat meteen op. Niets ontgaat dat nieuwsgierige aagje met oog voor detail (dat heeft ze overigens écht niet van mij hoor ;-)

OudersvanNu-2


OudersvanNu-3

Binnenkijker meidenkamer

Meidenkamer

Meidenkamer2

meidenkamer3