Bella Italia: mijn favoriete vakantieland | Stefanie Jansen
4 augustus, 2016

Lazise

Als er een land is waar ik heel graag naartoe ga, is het wel Italië. Tien jaar geleden was mijn eerste kennismaking met La dolce vita in dit prachtige land. De bestemming was het Gardameer. Met een tjokvolle Toyota Corolla legden we 1100 kilometer af in de hitte – zonder airco. Onze eerste vakantie samen, kamperen in een klein tentje. Toen de regen met bakken uit de lucht kwam die eerste nacht, schoot er toch wel even door mij heen waar we in hemelsnaam aan begonnen waren. Het moest zo prachtig zijn. Ik kon alleen maar denken aan het water dat door onze tent stroomde, met als gevolg natte voeten en hoofdkussens. Tja, het was dan ook niet zo slim om je tent op een helling te zetten en geen rekening te houden met eventuele neerslag. Dat was meteen een wijze les. Die niet zo gelukkige start werd overigens ruimschoots goedgemaakt en bij de volgende beperkte buien bleven onze voeten in ieder geval droog.

Sirmione

Bardolino2

Inmiddels al meerdere keren naar verschillende gebieden in Italië geweest en elke keer ben ik nog net zo enthousiast. De lijst van bestemmingen die ik nog wil gaan bezoeken in Bella Italia wordt er ook niet korter op. De ‘grote’ vakantie voor dit jaar zit er helaas alweer op. Tien jaar na dato gingen wij naar nagenoeg dezelfde bestemming. Dit keer vertoefden we met wat extra gezelschap ergens op een familiecamping tussen Lazise en Peschiera aan Lago di Garda. Uiteraard was het weer geweldig.

Zeg Italie en ik denk aan de middeleeuwse dorpjes met smalle straatjes vol pastelkleurige huizen. Schattige balkonnetjes en bloemen in overvloed. De Toscaanse heuvels, de zonsondergang aan het Gardameer. Crossen achterop de scooter door Elba crossen en stoppen op plekjes met prachtig uitzicht. En dan heb ik het culinaire deel nog niet eens gehad. Pasta vongole, bruchetta, caprese en heerlijk dunne knapperige pizza’s. Moet ik nog even doorgaan?

Lucca
Peschiera

Bardolino

 

Haven Lazise

image

Goede koffie, en ook nog voor een prikkie. Hoe warm het ook was, ik liet afgelopen vakantie mijn dagelijkse latte niet aan mij voorbijgaan. Zat ik daar al zwetend aan de koffie. Vaak gingen we na het eten wandelen naar het meer, zaten we op strandstoeltjes te genieten van echt goede cappuccino en latte macchiato voor maar € 3,50! En dan ook nog met dit uitzicht.

image

Zucht. Mag ik al terug?
Hoe dan ook, de liefde voor dit land moge duidelijk zijn. En heb jij nog tips voor plaatsen in Italië -ergens anders mag ook natuurlijk- waar het leuk is voor een gezin met 2 kinderen? Laat het weten. Wordt die to visit list nóg langer. ;-)


  2 reacties on “Bella Italia: mijn favoriete vakantieland”

  Marjet

  13 augustus 2016

  Ik blijf je leuke verhalen lezen!! Spontaan krijg ik zin om in de auto te springen naar Italië! ????

  Stefanie

  15 augustus 2016

  Thanks Marjet! Is weer eens wat anders dan Afrika ;-)