Back on track | Stefanie Jansen
9 juni, 2013

Mijn eerste wedstrijd weer is een feit! Gisteren deed ik mee aan de vier Engelse Mijl van Zwolle. Na bijna een jaar niet hardlopen, heb ik mijn sport onlangs weer opgepakt. Tot nu toe mondjesmaat. Maar daar ga ik verandering in brengen. Heb de runvibe weer helemaal te pakken. Duizenden lopers, rijendik publiek, orkesten, dj’s met beats en smartlappen langs het parcours, zon, gezonde spanning en de strijd met jezelf. Het blijft het een geweldig evenement: Het Halve Marathon Festival. Betere motivatie is er niet.

Start 4EM Zwolle

Daar stond ik dan. Na twee jaar weer aan de start van het Halve Marathon Festival. Een afstand die ik nog nooit had gedaan, de vier mijl. Ha,dat betekent sowieso een PR! De flashbacks waren niet op één hand te tellen. Hordes hardlopers gehuld in kleurrijke hardloopkleding. Dringen in het startvak en onder de galmende kreten van Harm Wolters wachten op het startschot. Te hard starten is vaak een valkuil. Ik probeerde te doseren, maar mijn hartslag zat al snel in mijn keel. De warme zon erbij en mijn hoofd had na een 2 kilometer al veel weg van een tomaat. Nu weet ik dat al van mezelf, maar nu hoorde ik bevestigende kreten uit het publiek te horen..: “Moet je dat hoofd zien!”. Tja, deal with it.

Ik dacht, die 6,4 kilometer is een peulenschil vergeleken met de halve marathon. Nou, niet gezien mijn matige voorbereiding waarbij één keer per 1,5 week een rondje waarbij ik nauwelijks de 5 kilometer aantikte. Ik was dan ook blij dat ik nu niet drie keer die ronde hoefde te maken. Toen ik de finish passeerde voelde het alsof ik een halve had volbracht. Dus ik ben tevreden met mijn tijd van 35:58.

De motivatie is er, tijd om te trainen bij de atletiekvereniging, nieuwe runschoenen. Kortom: geen reden meer om niet te gaan. Ik ga weer meer trainen om mijn conditie en snelheid terug te krijgen. I’m back on track! Volgend jaar sta ik weer aan de start van dit geweldige festival. Maar dan aan de halve marathon.


    1 reactie on “Back on track”

    Simone Monster

    11 juni 2013

    You go girl!:)