Back on track part II: op naar de halve marathon | Stefanie Jansen
25 maart, 2016

Nike Zoom VomeroBijna 2,5 jaar geleden schreef ik een blog met als titel ‘Back on track‘. Toen was ik net weer een tijdje begonnen met hardlopen na kind nummer 1. Vol goede moed begon ik destijds weer. En met resultaat. En na fanatiek trainen was ik uiteindelijk sneller dan voor mijn zwangerschap. Ik liep PR’s en uiteindelijk de 10km in ruim 49 minuten. Net toen ik weer back on the road was en me had ingeschreven voor de halve marathon van Zwolle, kwam er weer een kink in de kabel waardoor ik niet mee kon lopen. Een dikke buik. Kind numero 2 kondigde zich aan. Inmiddels is dat kind nu bijna 17 maanden oud en ben ik alweer een tijdje te vinden bij de atletiekvereniging.

11 juni: halve marathon
Al moet ik toegeven, deze keer gaat het weer op niveau komen wat minder gemakkelijk dan toen. Als ik nu tijdens intervaltraining 12 km/u loop denk ik: hoe héb ik in hemelsnaam dit tempo ooit  10 kilometer achter elkaar vol kunnen houden?! Maar, no excuses. Wederom heb ik me ingeschreven voor de halve marathon van Zwolle. Op 11 juni sta ik na 5 jaar eindelijk weer aan de start van het gezelligste hardloopfestijn in mijn stadje. Langs het parcours aanmoedigen is heel leuk, maar ik geef de voorkeur op het parcours lopen en aan aangemoedigd wórden.

Clinic
Inmiddels is de echte kop van de voorbereiding voor de halve eraf. De eerste trainingen met de clinic van de atletiekvereniging zitten erop. In 13 weken trainen we naar de 21,1 kilometer. Uiteraard heb ik de stiekeme hoop om mijn snelste tijd tot nu toe (1:57:24) te verbeteren. Met de groep hebben we een doel gesteld dat daar ruim onder valt. Heel ruim. Ik zou een gat in de lucht springen als mij dát lukt.  Als ik dat wil halen, is er heel veel werk aan de winkel. Ik probeer mijn verwachtingen dus wat te temperen en ga in ieder geval voor een PR. Maar gemotiveerd ben ik zeker. Voorheen trainde ik altijd twee keer per week. Op zondag een duurloop(je) voor mezelf en woensdag interval met de club. Vanaf nu wordt dat drie keer per week. Een steeds langer wordende duurloop op zondagochtend, woensdagavond intervaltraining en vrijdag een individuele tempoloop.

Wedstrijden
De komende 13 weken staan eerst nog een paar andere wedstrijden op het programma. Beginnend aanstaande zondag een 10 kilometerwedstrijd bij AV PEC. Verder nog de 10 mijl van Zwolle Zuid op 16 april. En ik sta op 25 mei aan de start van de Stationloop, ook 16,1 kilometer van station Ommen naar station Dalfsen. Mooie oefeningen.

Regelmatig ga ik hier updates plaatsen over het verloop van de trainingen. Extra motivatie om het goed te doen ;-) Met de lente in zicht, het zon die zich steeds vaker laat zien, langere dagen én trainen met een gemotiveerde groep gaat het vast goedkomen. En dit keer komt er geen kind roet in het eten gooien ;-).

Sta jij ook aan de start van het halve marathonfestival op 11 juni? Of kom je me aanmoedigen?!